LINKSYS WUSB54GC

 
<- Wireless-G USB Network Adapter

От много време си мечтая да мога да си се жичкам насам натам безболезнено в някакви мрежи. При условие че имам wirless да нося с кабел ми се струваше като да влача бесилка. Резултата от мъката го виждате в ляво.

Първоначалното инсталиране беше малко шокиращо. Като всяко малко дете, радващо се на нова играчка, първата ми работа като се прибрах от магазина, бе да изровя джаджата от всички ненужни неща в кутията и да го ръчна в първата подходящо изглеждаща дупка. Тада, нема драйвъри баце. Зарових се в кутията и за диск, а на него с големи букви:

"WARNING!!! НЕ ВКЛЮЧВАЙТЕ USBто ПРЕДИ ДА ИНСТАЛИРАТЕ ДИСКА. WARNING!!!"

Hah така така, е какво толкова лаптопа ми не се беше сринал, извадих си USB картата, сложих диска, инсталирах драйвърите, инсталира се и една голяма, ама ГОЛЯМА зелена боза. Някакви търкалящи се интерфеиси, някакви custom падащи менюто WTF отварям диска а въте 2% драйвъри и 99% зелено UI. ЕМ, ъъъъ, ънинсталирай баце... След ънинстал на СОФТУЕРЪТ, естествено се ънинсталираха и драйвърите.

Сложих си картата, сложих диска СЛЕД картата и вин-а взе, че си намеи драйвърите от него и си ги инсталира сам. Картата си тръгна без зеленото. Аз стоях и се чудих за какво бяха тези големи жълти бележки "ПЪРВО ДИСКЪТ, ПЪРВО ДИСКЪТ!"!?

Малко по-късно ме осени една интересна мисъл, колко щеше да им струва USB-то да му сложат и 8MB флаш памет, на която да може да си сложи човек драйвърите... Аз сега ще се шматкам навсякъде с въпросната USB wireless и с диск? Не ще си сложа драйвърите на MP3 плеъра и ще инсталирам драйвърите от там, ама щеше да е толкова по-яко, като си сложа wireless-ката да я разпознава като две устройства - mass storage и wireless... да си инсталира драйвърите само от mass storage-a и да си тръгне wireless-a :D Мечти, мечти...Сега съм си на топло вкъщи. В разград. Вързал съм си стария компютър с лаптопа и търся диск с инсталация на вин. :) за старият ми компютър. Нещо не му били наред някъкви Service-и и не ще да ми share-не интернет.

В тоя ред на мисли, понеже диск с читав вин ще ми отнеме време тук, си инсталирах proxy на стария копмютър и си настроих съвсем лесно FireFox-a и Miranda IM да ползват въпросното proxy. Ако не използвах миранда, няколкото чата по отделно, щеше да се наложи всичките да ги човъркам един по един. Много е хубаво когато умни хора пишат software.

Няма коментари: